Windows weetjes!!

Geef Windows een thematische nieuwe look

Als u de soms ietwat te flashy uitvoering van Windows wil veranderen, zie hier een klein programma waarmee u uw besturingssysteem kan decoreren.

Desktop Architect, een gratis alternatief voor de thema-utilities in Microsoft Plus en bepaalde releases van Windows 98, kan bureaublad-decoraties opslaan, importeren en exporteren.
Deze themabestanden hebben betrekking op uw instellingen voor de muisaanwijzer, geluiden, kleur en bureaubladthema’s, zodat u ze gelijk wanneer kan wijzigen en opnieuw kan toepassen.
De thema’s van Desktop Architect geven controle over meer Windows-elementen dan de Plus-versies, inclusief de opstart- en uitschakelschermen in Windows 9x.
Bovendien kan het programma automatisch van thema wisselen als u dit wenst.
Desktop Architect kan ook de achtergrond van pictogramnamen doorschijnend maken, zodat u een beter zicht krijgt op uw bureaubladthema.

    Download:  

Voorkomen dat Messenger wordt gestart

Zowel MSN Messenger als Windows Messenger van Windows XP zijn zo ingesteld dat ze automatisch worden gestart telkens wanneer u Outlook of Outlook Express opent.
Wil u dit vermijden ?
We leggen uit hoe...

De instant messaging applicaties MSN Messenger en Windows Messenger hebben een vervelende gewoonte: telkens u Outlook (Express) opent gaan ze automatisch mee opstarten.
Als u dit 'te automatisch' vindt, kunt u deze instant messaging-programma's uitschakelen.
In Outlook 2002 kiest u in het menu Extra de opdracht Opties, en schakelt u op het tabblad Overige het selectievakje Instant Messaging inschakelen in Microsoft Outlook uit, waarna u op OK klikt.
In Outlook Express voor Windows 98 en Me selecteert u in het menu Extra de opdracht Opties en schakelt u op het tabblad Algemeen het selectievakje Automatisch aanmelden bij MSN Messenger Service uit.
In Outlook Express voor Windows XP selecteert u in het menu Extra de opdracht Opties en schakelt u op het tabblad Algemeen het selectievakje Automatisch aanmelden bij Windows Messenger uit.

Een woordje over AGP

De grafische kaarten voor PC's volgen elkaar op in sneltreintempo.
Een van de karakteristieke eigenschappen van de moderne kaarten is dat de AGP poort een 8x snelheid heeft.
Maar wat betekent dat ?

AGP staat voor Accelerated Graphics Port.

De AGP poort stelt de computer in staat om de grafische gegevens binnen de PC met een bandbreedte te versluizen die 8 keer sneller is dan die van de PCI bus die gebruikt worden voor de andere insteekkaarten van de PC.
Indien u van plan bent een nieuwe grafische kaart te kopen en uw keuze gaat daarbij naar AGP, dient u uiteraard na te gaan of uw PC moederbord compatibel is met de AGP specificaties van uw grafische kaart.

Picture It 7 Pro blijft fuzzy

Wat zou u ervan vinden uw huiswerk te moeten maken onder de allesziende blik van een onvermurwbare opzichter?
Als u de ziekenhuisbedden maar niet correct opgemaakt krijgt, toont hij u keer na keer hoe het eigenlijk moet.
De beeldeditor Picture It Digital Image Pro 7 van Microsoft werkt op een vergelijkbare manier: net als de toezichter zit hij voortdurend op uw vingers te kijken en zorgt hij ervoor dat u uw taken correct uitvoert, of u dat nu leuk vindt of niet.
Maar in verschillende versies en elke versie heeft haar eigen mogelijkheden en prijs.
Wij legden een bèta-release van de topuitvoering.
Ondanks de Pro-specificatie vertikte het programma het systematisch ons handje los te laten en dwong het ons vaak diverse stappen te doorlopen om zelfs de meest eenvoudige taken af te werken.
Afgezien daarvan pakt het programma wel uit met enkele geavanceerde tools, vergelijkbaar met het beste van wat Adobe Photoshop Elements te bieden heeft, zodat versie 7 toch heel wat sterker uit de hoek komt dan de vorige edities.
Van de nieuwe tools vermelden we niveau- en kleuraanpassingen, dodge en burn (kleuren lichter en donkerder maken) en een reeks tools met functies die we al kenden van Elements.
Picture It omvat dus een brede waaier tools waarmee de newbies onder ons in hun nopjes zullen zijn en die bovendien ook sterk in de smaak zullen vallen bij mensen die zich halsoverkop in de beeldverwerking willen storten.
Als u evenwel het noviciaat hoopt te ontgroeien, dan is Elements van Adobe waarschijnlijk een betere keuze.
Picture It brengt veel functies onder in vaag benoemde groepen, zodat u goed moet onthouden waar u de gewenste tool kunt vinden.
Beginnelingen zullen in de wolken zijn met de strakke structuur tot ze hun draai hebben gevonden.
Premium is een meer democratische versie.

Google begint met ...Froogle

Neen, het is geen grap. Google, de meest gebruikte zoekmotor op het internet, lanceert een nieuwe dienst onder de naam...Froogle.
Neen, het is geen grap. Google, de meest gebruikte zoekmotor op het internet, lanceert een nieuwe dienst onder de naam...Froogle.
En omdat we het in deze wel vaker over e-commerce hadden, verdient die onze aandacht.
Froogle is immers een zoekmotor
(nog in bèta fase)
waar je op zoek kan gaan naar producten die via het Web worden verkocht.
Naast een zoekmachine krijgen online winkeliers op Froogle overigens ook de kans om een "plaats" te kopen zodanig dat ze hun shop onder de aandacht van de kopende surfer kunnen brengen.


 
De volgende keer nog meer windows weetjes!!!

Wie voor aanvulling kan zorgen graaf hoor
laat het even weten!

Stuur een email!

Vul hier Uw emailadres in
als U ook de 'Nieuwsbrief' wilt ontvangen!
Aanmelden Afmelden
           Gerard Lenting