Legsystemen

 De manier waarop de kaarten gelegd worden,
moet passen bij het onderwerp van de vraagstelling. Het is daarom belangrijk dat je de verschillende legsystemen goed leert kennen, zodat je de juiste weet te gebruiken. De accuratie van de lezing hangt voor een groot deel af van het gebruikte legsysteem.

Een legsysteem is een vastgesteld patroon,
waarin de kaarten geinterpreteerd moeten worden. Het bepaalt hoeveel kaarten je moet gebruiken, waar ze moeten liggen, en in welk levensgebied de kaarten geinterpreteerd moeten worden. Een legsysteem is de gids die je door de betekenis van de kaarten leidt. Iedere positie in het legsysteem heeft een eigen, unieke betekenis, dat je helpt bij de interpretatie van de getrokken kaarten met betrekking tot het onderwerp van de vraagstelling.

Bij iedere positie hoort een levensgebied,
waar de kaart in geinterpreteerd moet worden. Zoals bijvoorbeeld; Heden, verleden, toekomst, bewuste kant, onbewuste kant enz. De uitleg van de kaart moet dan in dat bepaalde levensgebied geinterpreteerd worden. Hou je echter niet te star vast aan deze levensgebieden. Vaak staat er in de kaarten meer informatie die ook op andere levensgebieden betrekking hebben. Kaarten die verband houden met elkaar geven de legging een hele nieuwe dimensie. Er ontstaan onderlinge verbanden en combinaties die je een heel verhaal kunnen vertellen. Betekenissen die in meer dan één kaart voorkomen zijn belangrijk en geven je een belangrijke aanwijzing voor de interpretatie.

Er bestaan talloze legsystemen,
varierend van patronen met drie kaarten tot alle 78. Als je net begint met de Tarot is het raadzaam eerst te oefenen met één bepaald legsysteem, totdat je de kaarten goed hebt leren kennen en ze goed weet te interpreteren. Meer ervaren Tarot-leggers kunnen een eigen legsysteem bedenken, die is afgestemd op de eigen specifieke wensen.

 
Dagelijkse Legging Simpele Legging
Het Pentagram
Het Kruis
Keltisch Kruis
Astrologische Kring
Ankh    
Hogepriesteres
De Weg    
Zigeuner Toverspreuk
De Dwaas    
De Deur
Zigeunerspel    
Inventaris
Keuzespel    
Beslissingsspel
Partnerspel    
Relatiespel

 

Naar de top van deze pagina