KLEUR:turquoise  METAAL:aluminium  ELEMENT: lucht

Het sterrenbeeld Waterman wordt beheerst door de planeet Uranus. Koppig, wispelturig, opstandig, tegendraads, excentriek en het zich verzetten tegen de bestaande orde zijn de negatieve karaktertrekken van de Waterman.
De goede eigenschappen zijn dat Watermannen vindingrijk, intu´tief en sociaal zijn en het weerzinwekkend vinden wanneer ze beperkingen krijgen opgelegd.
De levensles van de Waterman is dat hij moet erkennen dat veranderingen niet altijd slecht zijn en dat hij vrijheid en individualiteit leert accepteren.

De behoefte aan onafhankelijkheid van de Waterman zou niet genegeerd mogen worden.
Maar even belangrijk is het dat hij een juiste levensstijl ontwikkelt en vast weet te houden.
Vaak is de Waterman een rustige, teruggetrokken persoonlijkheid die veel waarde hecht aan privacy, maar ook de naam heeft vriendelijk te zijn en altijd voor anderen klaar te staan.
De Waterman pakt moeilijkheden van anderen net zo aan als dat hij zijn eigen problemen ter hand zou nemen: zonder emotie, logisch en objectief.
Zolang anderen zijn kijk op het leven en privacy respecteren, is hij een fantastische vriend.

Originaliteit en idealisme zijn in grote mate aanwezig bij de Waterman en daarbij is hij onafhankelijk en eerlijk.
Hoe vaker hij zichzelf toestaat zijn positieve kanten te tonen, hoe vaker hij zich voldaan voelt en zijn leven als een fantastisch avontuur ziet.
Hij heeft de kracht om anderen over hun problemen heen te helpen en wordt gezien als een baken in de branding.
De jonge Waterman is meestal de leider van zijn leeftijdgenoten.
Daarbij moet hij proberen zich niet aan revolutionaire ideeŰn vast te houden, maar zich intu´tief laten leiden tot het conservatisme, dat elke Waterman in zich heeft.
Het erkennen van het probleem helpt hem om het uiteindelijk te kunnen bestrijden.

Dankzij zijn positieve en optimistische kijk op het leven, verliest hij zelden de hoop als het hem even tegenzit.
Waterman is een luchtteken; daarom moet hij zich realiseren dat hij lucht nodig heeft, zowel letterlijk als figuurlijk.
Ook moet de Waterman zich ervan bewust zijn dat hij koppig kan zijn en proberen deze neiging in te dammen.
Zijn originaliteit moet hij niet zo eigenzinnig naar buiten brengen, zodat anderen zich ervoor schamen of zich eraan irriteren.
Door zijn onafhankelijkheid stelt de Waterman zich vaak gereserveerd op ten opzichte van anderen, waardoor hij soms emotioneel met zichzelf in de knoop komt te zitten.

De Waterman vindt het vaak moeilijk om anderen in zijn leven toe te laten; hechte emotionele relaties zijn voor hem moeilijker dan voor andere tekens.
Door zijn sterke drang naar onafhankelijkheid vindt hij het moeilijk om zich te binden, te vestigen en om een relatie in stand te houden.
Degelijkheid en intimiteit betekenen dat de Waterman zijn levensstijl moet aanpassen.
Dit voelt hij als een inbreuk op zijn privacy, zowel materieel en psychisch.
Wanneer zij dit toch laten gebeuren (ze hebben namelijk wel een sterke romantische karaktertrek), zijn ze toegewijd en eerlijk.
De originaliteit van de Waterman en de behoefte anders dan anderen te zijn, komt gewoonlijk al vroeg in hun jeugd tot uiting.Uw sterrenbeeld uitgelegd

RamStierTweelingKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen