Ascendant Vissen

Personen met ascendant Vissen zijn bijzonder gevoelig, maar merken ook de gevoelens van anderen op, zodat ze zich goed aan kunnen passen in allerlei situaties. Ze zijn ontvankelijk, intu´tief, soms verward en onverschillig. Door hun begrip en sympathie kunnen zij zich goed inleven in het leven van anderen en kunnen niet anders dan hen daarbij helpen. Daarbij zijn ze snel be´nvloedbaar en emotioneel voor de dingen die in hun leven gebeuren. Uit alle genoemde eigenschappen is het verstandig negatieve mensen uit de buurt te houden, omdat dezen van hun goedheid gebruikmaken, hen uitbuiten of te veel van hen afhankelijk worden.

Door gebrek aan vertrouwen en de inspanning die zij moeten verrichten om keuzes te maken, zijn ze bang om zich te binden. Wanneer zij wel een relatie hebben, cijferen ze zichzelf totaal weg en geven ze de ander het gevoel dat alles om hem of haar draait en dat hij of zij op de eerste plaats komt. Vechtkracht bezitten zij echter niet en ze vluchten weg voor beproevingen. Dikwijls leven zij in een denkbeeldige wereld en verzinnen ze ziektes zodat iedereen zich met hen bezighoudt. Daarbij zijn het ook hypochonders die bij het minste of geringste pijntje denken dat ze de ergste ziekte onder de leden te hebben. Even zo vaak draait hun leven om dat van anderen, maar zelf stralen ze weinig persoonlijkheid uit.

Doordat Vissen een dubbel teken is, kunnen zij twee naturen in zich hebben: aan de ene kant opdringerig en allesoverheersend, aan de andere kant nuttig en dienstbaar. Men ziet veel leraren onder de ascendant Vissen. Zij hebben er grote behoefte zich onmisbaar te voelen; met als gevolg dat zij soms lijken te vergeten dat ze zelf ook nog bestaan. Liefde is voor hen meestal geestelijk en zij zijn absoluut niet romantisch ingesteld. Regelmatig hebben ze behoefte om de balans van hun innerlijk op te maken. Ze hebben vaak het zeldzame talent om complexe zaken op een net zo ingewikkelde manier over te brengen. Maar het zijn goede vertellers, vol verbeeldingskracht en zij kunnen u in gedachte mee laten reizen.

Kies hier uw ascendant

RamStierTweelingKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen